Forskningssymposiet er det ideelle forum for at høre om de forskellige projekter, der foregår rundt omkring i huset. Du kan lade dig inspirere, udvikle nye ideer og møde fremtidige samarbejdspartnere på tværs af hospitalets afdelinger.
Torsdag den 4. november 2021 blev der afholdt Forskningssymposium i Skou Auditoriet på Regionshospital Nordjylland for 5. gang. Et forskningssymposium er det ideelle forum, hvor man får mulighed for at høre om de forskellige projekter, der foregår rundt omkring i huset, hvor man kan lade sig inspirere, udvikle nye ideer og kvalificere igangværende projekter samt måske møde fremtidige samarbejdspartnere på tværs af hospitalets afdelinger.

Egen Toft, forskningschef på Aalborg Universitetshospital var inviteret til at holde en velkomst. Han havde bemærket, at det bobler i forsknings- og udviklingsmiljøet på RHN: Det er utrolig, hvad der er sket på hospitalet på de seneste 10-15 år, når det handler om at udvikle forsknings- og uddannelsesområdet. Dagen i dag viser en imponerende flot repræsentation af varierede emner, metoder og indgangsvinkler.
Når forskning rykker
At forskning virkelig kan rykke noget, er der nok flere, der i dag har fået øjnene op for, fortsatte Egon Toft: Coronakrisen har i den grad vist os hvilken impact, forskning har. Det gælder i virkeligheden alle sygdomme, ikke kun corona.
Så det er bare med at klø på. Bredden af emner på RHN er vokset, og trådene ud i resten af verden er styrket. Vi må dog ikke glemme de lokale muligheder, lød det fra forskningschefen: Der er nye uddannelser på vej til Hjørring – tandlæge og bioanalytiker – som vil kunne give et boost til hele forsknings- og uddannelsesmiljøet, og der kan være noget rigtigt godt i vente.
Ikke et spørgsmål om kvantitet, men…
Professor Peter Leutscher, der har stået i spidsen for Center for Klinisk Forskning på RHN siden 2016, hvor også det første Forskningssymposium blev afholdt, havde taget et kig bagud: Dengang vi afholdt det første forskningssymposium, var der tilmeldt 12 abstracts. I dag hvor vi afholder det for 5. gang, er vi over 65. Nu skal det ikke være et spørgsmål om kvantitet, men jeg tror også godt, man kan konstatere, at kvaliteten er fulgt med. Forskningssymposiet er en festdag, hvor vi bør reflektere og glæde os over, hvor meget forskning og udvikling, der foregår på hospitalet, og hvor mange, der arbejder med at udvikle deres fag, sagde han.
Evnen til at formidle
En vigtig del af arbejdet med at forskning og udvikling er også at kunne formidle resultater og perspektiver til andre. Så gennem dagen havde et panel bestående af lægefaglig direktør Søren Hjortshøj, tidl. sygehusdirektør Ingeborg Thusgaard og forskningschef Egon Toft haft den utaknemmelige opgave at finde de bedste præsentationer.
Det har bestemt ikke været en nem opgave, for der er så mange virkelig gode at vælge i mellem. Jeg er rigtig stolt – faktisk megastolt, sagt på moderne dansk. Selv i et år med corona kan der præsenteres så imponerende mange postere og præsentationer, sagde Søren Hjortshøj.
Dommerpanelet valgte bl.a. vinderne baseret på deres evne til at formidle klart, let forståeligt og engageret samt perspektiverne i deres projekter og den måde de tilgodeser patienterne.

Vinder bedste poster præsentation: Louise Thomsen Schmidt Arenholt, Afdelingslæge, Gynækologi, Graviditet og Fødsel. Vinder bedste poster: Gitte Vittrup, sexologisk counsellor, Gynækologi, Graviditet og Fødsel. Vinder bedste oplæg: Benjamin Svejgaard, læge, phd.stud. Neuroenhed Nord og Neurologisk Afdeling, AAU