Uddannelse på Regionshospital Nordjylland
Skal du tage en del af din uddannelse på Regionshospital Nordjylland, så får du rig mulighed for at udvikle dig fagligt og menneskeligt. Vi sætter stor pris på de flere hundrede uddannelsessøgende indenfor mange forskellige fag, som hvert år kommer på hospitalet.
Hospitalets medarbejdere er fordelt på fire adresser i Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev og Skagen. Uanset hvor du kommer hen, gør vi vores yderste for, at du får et lærerigt uddannelsesophold på hospitalet.
Du har muligvis mange spørgsmål om uddannelse på Regionshospital Nordjylland. Vi har derfor samlet flere oplysninger uden de enkelte fag herunder. Finder du ikke, hvad du søger, så er der under alle fag angivet kontaktpersoner.
Vi vil glæde os til at se dig i vores hvide verden!
Uddannelse på Regionshospital Nordjylland
-
Uddannelsen til ambulancebehandler er ligesom ambulanceassistent en overbygning til redderuddannelsen. Du skal have minimum 1,5 års erfaring som ambulanceassistent, før du kan blive uddannet ambulancebehandler.
Region Nordjylland er praktikvært for 6 – 10 ambulancebehandlerpraktikanter årligt. Den overordnede planlægning og fordeling af hospitalspraktikforløbene i Region Nordjylland varetages af uddannelsesudvalget for uddannelse af ambulancepersonale.
Hospitalspraktikken afvikles på Aalborg Universitetshospital eller på Regionshospital NordjyllandLæs mere om uddannelsen til ambulancebehandler på Region Nordjyllands hjemmeside
Læs mere om uddannelsen til ambulancebehandler på Falcks hjemmeside
-
I Region Nordjylland er vi med til at uddanne bioanalytikere.
Det tager 3½ år at blive uddannet til bioanalytiker. Du kan fra sommeren 2022 blive bioanalytiker ved UCN i Hjørring
Det er fordelt mellem teoretisk uddannelse i skole og klinisk uddannelse i praktik på et af regionens hospitaler i Aalborg, Thisted eller Hjørring.
-
På Regionshospital Nordjylland, Hjørring kan du som ergoterapeutstuderende komme i klinisk undervisning på 1., 5., og 6. semester.
Du vil her opleve en arbejdsplads med et godt læringsmiljø, hvor de studerende er en integreret del af dagligdagen.
Regionshospital Nordjylland, Hjørring modtager studerende indenfor mange forskellige faggrupper, og du vil opleve, at læringssituationerne med patienterne foregår i tæt samarbejde med andre studerende, uddannet personale og kliniske undervisere.
Som ergoterapeutstuderende på Regionshospital Nordjylland, Hjørring kommer du i klinisk undervisning sammen med 3 medstuderende. Dette giver mulighed for, at de studerende fagligt kan sparre med i hinanden. Der vil være daglig vejledning med den kliniske underviser, hvor der reflekteres over dagens opgaver.
Uddannelsen tager 3½ år og veksler mellem teoretisk undervisning og klinisk undervisning (praktik).
Læs om egoterapeutuddannelsen i Region Nordjylland
Læs om uddannelsen til ergoterapeut i UddannelsesGuiden.
Du kan læse til ergoterapeut på University College Nordjylland (UCN). Læs mere om ergoterapeutuddannelsen på UCNs hjemmeside.
-
Erhvervspraktik på Regionshospital Nordjylland henvender sig til elever fra folkeskolens 9. og 10. klasse.
Tilbuddet gælder en hospitalspraktik af en uges varighed. Praktikken afholdes hvert efterår og kommunens skoler får direkte besked fra hospitalet fra år til år.
Heri indgår en bred orientering om muligheder for uddannelse på et hospital.Erhvervspraktik tilbud til 9. og 10. klasser
Ansøgningsskema erhvervspraktik (pdf)
Konktakt
Birgit Boe Larsen
Tlf. 97 64 16 02
-
Interesserer du dig for sundhed, ernæring, fødevarer, forebyggelse og kommunikation?
Så er ernæring og sundhedsuddannelsen et spændende valg med en bred vifte af muligheder for job og videreuddannelse.
Professionsbacheloruddannelsen i Ernæring og Sundhed er opdelt i 3 forskellige studieretninger, og på Aalborg UH er vi med til at uddanne studerende på to studieretninger:
- Fødevarer og Ledelse
- Diætetik
Uddannelsen Ernæring og Sundhed tager 3 ½ år, og er opbygget med en fælles basisdel på 1 år og en studieretning på 2½ år.
Praktik er en vigtig del af både basisdelen og studieretningen. Professionspraktikken på 4./5. og 6. semester har du mulighed for at tage på Aalborg UH.
Fødevare og ledelse
På denne studieretning arbejdes med ledelse, innovation og udvikling inden for fødevarer, sundhed og service i et teknologisk og brugerorienteret perspektiv.
I din praktik i køkkenet kan du fx arbejde inden for ledelse, kvalitetsudvikling, fødevarelovgivning samt viden om at udvikle sunde og bæredygtige fødevarevarer.
Kontakt
Uddannelseskoordinator Bodil Geipel Lauritsen
Tlf.: 23 70 89 11
Mail: bodil.lauritsen@rn.dkKlinisk diætist
På Regionshospital Nordjylland modtages klinisk diætiststuderende fra Via University College, Aarhus. Efter de to første semestre vælges studieretningen ”Sundhedsfremme og Diætetik” efterfølgende retningen ”Klinisk Diætetik” og efter bestået eksamen, modtages autorisation som klinisk diætist.På Regionshospital Nordjylland modtages klinisk diætiststuderende to gange årligt på hhv. 4. – 5. og 6. semester.
Forud for praktikstart modtager de studerende introduktion til praktikken på VIA University College, Århus og hele forløbet afsluttes med en klinisk prøve, som foregår på VIA University College, Århus. Den kliniske prøve sker på baggrund af den studerendes skriftlige opgave, hvor i der indgår et videoklip fra diætvejledningen, som opgaven omhandler.
Den kliniske vejleder er ansvarlig for, i samråd med den studerende, at få udarbejdet den individuelle praktikplan og tilhørende praktikkontrakt. Dertil er det også den kliniske vejleder som forestår forudsætnings- og forventningssamtaler, midtvejssamtaler, slutevaluering samt en ugentlig planlægningssamtale med den studerende.
Alle diætisterne på Regionshospital Nordjylland er med til at løfte opgaven, så de studerende får indblik, forståelse og kendskab til de forskellige specialer.
De studerende starter praktikforløbene med en fælles introduktionsdag som foregår på Aalborg Universitetshospital.
Den kliniske vejleder på Regionshospital Nordjylland arbejder tæt sammen med den regionale uddannelsesansvarlig klinisk diætist vedr. den overordnede planlægning af praktikforløbene.Kontakt
Klinisk diætist og klinisk vejleder Margit Oien Nielsen
Tlf.: 97 64 21 72
Mail: Maon@rn.dk -
Interesserer du dig for produktion af velsmagende, ernæringsrigtige og bæredygtige måltider? Så er ernæringsassistentuddannelsen det rigtige valg med en bred vifte af muligheder for job og videreuddannelse.
På Regionshospital Nordjylland uddanner vi ernæringsassistenter. Vi har kontinuerligt 6-8 aktive elever under uddannelse fordelt på vores centralkøkken i Hjørring.
Uddannelsen er en erhvervsuddannelse, og eleven ansættes på elevløn. Hovedforløbet varer mellem 3 år samt 3 år og 2 måneder, og uddannelsen veksler mellem skoleforløb og praksisoplæring i køkkenet. Skoleundervisningen varer sammenlagt 30 uger, og er fordelt på minimum 3 skoleperioder.
For at uddanne sig til ernæringsassistent i et af regionens køkkener, skal man søge, og få en elevstilling.
Hos os har du muligheden for at tage din uddannelse i et hospitalskøkken med mange forskellige kosttyper og få erfaring med store krav til smag, næringsindhold og konsistens.
Som ernæringsassistentelev vil du lære at lave mad fra bunden i tæt samarbejde med uddannelsesansvarlige i alle afdelinger, så du får en tryg og professionel sparring fra en erfaren kollega. Du vil komme omkring alle dele af køkkenet og få grundig viden om faget.
-
På Regionshospital Nordjylland kan du, som fysioterapeutstuderende, komme i klinisk undervisning på modul 1,2,7,9 og 12.
Praktikpladserne er fordelt på 4 matrikler: 4 i Hjørring, 3 i Frederikshavn, 3 på Neuroenhed Nord i Brønderslev og 2 på Skagen Gigt- og Rygcenter.
Regionshospital Nordjylland har været praktiksted gennem mange år, og er et hus der er vant til at have studerende.
Du vil, under din kliniske undervisning, med stor sandsynlighed komme til at møde studerende fra andre faggrupper som sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, læge, bioanalytiker m.m.
Opholdene i klinisk undervisning er af forskellig varighed. Modul 1 er 3 dage, modul 2 er 2 x 1 uge, modul 7 er 4 uger, modul 9 er 9 uger og modul 12 er 10 uger.
Under opholdene på de to korte moduler handler det primært om at komme ud og stifte bekendtskab med, hvad det vil sige at være fysioterapeut på et hospital. Hvad er det for arbejdsopgaver man varetager, og hvordan agerer man i rollen som fysioterapeut.
På de 3 lange moduler kommer du, som studerende, til at varetage individuel undersøgelse og behandling af såvel indlagte som ambulante patienter på matriklerne i Frederikshavn og Hjørring.
I Brønderslev er patienterne indlagt til rehabilitering af forskellig varighed efter erhvervet hjerneskade såsom blodprop i hjernen og hjerneblødninger, mens træningsgæsterne i Skagen har forløb på 3 uger.
Læringssituationer i det daglige er en kombination af patientkontakt med træning i dagligdags funktioner, men også ned i detaljen hvor muskler og led skal undersøges og behandles.
Der er også daglig vejledning ved din kliniske underviser, hvor du sammen med medstuderende snakker og reflekterer over dagens opgaver.Læs mere om fysioterapeutuddannelsen i Regions Nordjylland
Læs mere om fysioterapeutuddannelsen i UddannelsesGuiden.
Du kan læse til fysioterapeut på University College Nordjylland (UCN), læs mere om fysioterapeutuddannelsen på UCNs hjemmeside.Kontakt:
Pia Simonsen Lentz
Tlf.: 97 64 16 82
psl@rn.dk -
I Region Nordjylland er vi af og til med til at uddanne gartnere.
Regionens gartnere er typisk ansat på sygehusene eller andre steder hvor der er større, grønne udenomsarealer eller egentlige haveanlæg.
Opgaverne spænder vidt fra at arrangere og passe grønne områder til at betjene maskiner som traktor og minigraver til større opgaver.
Uddannelsen til gartner tager imellem 3 år og 7 måneder og op til 4 år og 3 måneder. Uddannelsen veksler mellem praktik og teori.
Den praktiske del af uddannelsen kan du eksempelvis gennemføre i Region Nordjylland, eksempelvis tilknyttet et af vores sygehuse.
-
Jobbet som jordemoder indeholder mange forskellige elementer: Du skal hjælpe den fødende med at holde gejsten oppe - sommetider gennem lange fødselsforløb. Du skal yde omsorg for den fødendes partner, og du skal tage imod de nyfødte, når de kommer til verden.
Hovedparten af jordemødrene i regionen er ansat på Aalborg Universitetshospital, men der arbejder også jordemødre på Regionshospital Nordjylland.
Uddannelsen til jordemoder varer 3½ år og veksler mellem teoretisk undervisning og klinisk undervisning. Den teoretiske del af uddannelsen foregår på University College Nordjylland i Aalborg.Den kliniske del af uddannelsen kan foregå på et af Region Nordjyllands sygehuse i enten Aalborg, Hjørring eller Thisted. Når du er i klinisk uddannelse hos os foregår undervisning på sygehusets svangre-, føde- og barselsafdelinger samt på gynækologiske afdelinger.
Her indgår du i vagter alle ugens dage og på alle tider af døgnet.
-
Hvis du er yngre læge, og overvejer at søge ansættelse i klinisk basisuddannelse eller anden uddannelsesstilling, eller allerede er ansat ved hospitalet, så er Lægers UddannelsesForum (LUF-Vendsyssel) stedet, hvor du kan finde relevante informationer.
Du finder information om:
Uddannelsefora og tilbud
Muligheder for undervisningserfaring
Udvalg og råd
Vejledninger
Se også VenSim som er Regionshospital Nordjyllands færdigheds- og simulationscenter.
-
Som studerende i medicin og i medicin med industriel specialisering ved Aalborg Universitet, erhverver du, i bachelordelen af studiet, dine kliniske færdigheder dels ved afsnit på Regionshospital Nordjylland dels ved afsnit på Aalborg Universitetshospital, Thisted.
Introduktion til klinikophold, opsamling, evaluering mv. foregår primært i Hjørring i foredragssalen, som er beliggende i i kælderen. I forbindelse med undervisningslokalet er der indrettet studielokale til fri afbenyttelse for de studerende.Læs mere om klinikopholdet på Regionshospital Nordjylland
Kontaktpersoner
Studiekoordinator Mette Lauritzen: mecl@rn.dk eller studiekoordinator Lene Iskov Thomsen: lene.thomsen@rn.dk
-
I Region Nordjylland er vi af og til med til at uddanne medicoteknikere, som vil kunne finde job på Regionens sygehuse.
Medicoteknikere sørger for at sygehusenes medicotekniske udstyr fungerer og bliver brugt rigtigt. Deres job er struktureret omkring fire hovedområder:
- Billeddiagnostik
- Dialyse
- Anæstesi, operation, patientovervågning
- Laboratorium
Inden for de fire hovedområder sker der en vis specialisering afhængig af ansættelsesstedet.
Uddannelsen til medicotekniker varer 5 år og veksler mellem praktik og teori.Den praktiske del af uddannelsen kan du eksempelvis gennemføre på et af regionens sygehuse.
-
I Region Nordjylland er vi hvert år med til at uddanne portører. Der ansat i alt 279 portører i Regionen (2014-tal), og de er ansat på alle Region Nordjyllands sygehuse og i psykiatrien.
Portørerne varetager praktiske opgaver som for eksempel patienttransport og betjening af teknisk udstyr.
Portørerne sørger også for forsyninger til afdelingerne og transporterer varer, blandt andet madvogne, inventar, depotvarer, medicin, sygejournaler og anden intern post mellem afdelingerne.
Portøruddannelse består af en obligatorisk, teoretisk basisuddannelse, der veksler med praktik på dit ansættelsessted.
Uddannelsen varer 8 måneder og alle gennemfører basisuddannelsen i løbet af aspiranttiden.
Overbygningsuddannelsen er obligatorisk og sammensættes af dig i samarbejde med arbejdslederen i henhold til funktionsområdet.
Læs om portøruddannelsen i Uddannelsesguiden
Hvis du ønsker at blive ansat som portøraspirant, skal du holde øje med www.job.rn.dk, hvor portøraspirantstillinger opslås, når de er ledige.
Den teoretiske del af uddannelsen foregår på Århus Social- og Sundhedsskole. Du kan læse mere om portøruddannelsen på Århus Social- og Sundhedsskoles hjemmeside.
-
I Region Nordjylland er vi hvert år med til at uddanne radiografer, og i hele Regionen er der ansat 162 radiografer (2014-tal).
Radiograferne er ansat på alle Regionens sygehuse.
Radiografuddannelsen varer 3½ år og undervisningen veksler mellem teoretisk undervisning og praktik. Fordelingen er cirka 50/50.
Den kliniske undervisning foregår på en af Region Nordjyllands billeddiagnostiske - eller stråleterapeutiske afdelinger. Desuden er der kortere praktikforløb på en nuklearmedicinsk afdeling. -
Rengøringsteknikere og serviceassistenter er ansat overalt i Region Nordjylland. Ud over den vigtige rengøringsopgave indeholder jobbet ligeledes nogle vedligeholdelsesopgaver, udførelse af mindre reparationer og anretning af mad til patienterne på afdelingen.
Uddannelsen består af et grundforløb, der tages på en erhvervsskole og varer 20 eller 40 uger, samt et hovedforløb, der veksler mellem skole og praktik. Praktikken kan eksempelvis foregå på et af Region Nordjyllands hospitaler.
Du kan afslutte uddannelsen som:
- Rengøringstekniker (1 år og 6 måneder). Som rengøringstekniker lærer du at udføre rengøring og serviceopgaver. Du lærer også om, hvordan du skal udføre arbejdet uden selv at få fysiske skader.
-
Serviceassistent med speciale i hospitalsservice (2 år). Som serviceassistent med speciale i hospitalsservice lærer du, ud over rengøring, at anrette mad og drikke. Du lærer at transportere patienter og hjælpe med praktiske opgaver i forbindelse med afdøde.
- Serviceassistent med speciale i virksomhedsservice (2 år). Som serviceassistent med speciale i virksomhedsservice får du også undervisning i lettere kantinearbejde, herunder at anrette og servere mad. Desuden lærer du at løse mindre kontoropgaver som kopiering, omdeling af post m.m.
Den teoretiske del af uddannelsen foregår enten på AMU Nordjylland i Aalborg, eller på EUC Nord.
Læs om rengøringstekniker og serviceassistentuddannelsen i Region Nordjylland
- Rengøringstekniker (1 år og 6 måneder). Som rengøringstekniker lærer du at udføre rengøring og serviceopgaver. Du lærer også om, hvordan du skal udføre arbejdet uden selv at få fysiske skader.
-
Hovedforløbet til social- og sundhedsassistentuddannelsen varer som udgangspunkt 2 år, 9 måneder og 3 uger.
Uddannelsen veksler mellem skole- og praktikophold, fordelt med 48 uger på skole i enten Hjørring, Aalborg eller Thisted, og 98 uger i praktik.
Du kommer i praktik tre til fire gange. Praktikkerne er fordelt således:
- Praktik ”Sygepleje, sundhedsfremme og rehabilitering i det nære sundhedsvæsen” og forgår i kommunalt regi. Denne praktik kan være delt i to dele. Varighed 40 uger.
- Praktik ”Psykiatrisk sygepleje og rehabilitering i det sammenhængende sundhedsvæsen” og kan foregå på såvel psykiatrisk sygehus, botilbud og ift. borgere med psykiske og eller misbrugs problemstillinger i kommunalt regi. Varighed 18 uger.
- Praktik ”Somatisk sygepleje og rehabilitering i det sammenhængende sundhedsvæsen” og foregår således at du er 12 uger på en somatisk hospitalsafdeling og 28 uger i kommunalt regi.
Praktisk info til sundhedsfaglige studerende og elever på Regionshospital Nordjylland (rn.dk)
- Praktik ”Sygepleje, sundhedsfremme og rehabilitering i det nære sundhedsvæsen” og forgår i kommunalt regi. Denne praktik kan være delt i to dele. Varighed 40 uger.
-
I Region Nordjylland er vi hvert år med til at uddanne sundhedsadministrative koordinatorer. Sundhedsadministrativ koordinatoruddannelsen er afløseren for den tidligere lægesekretæruddannelse, som er nedlagt.
Sundhedsadministrative koordinatorer er primært ansat på regionens hospitaler, derudover kan du møde dem i regionens lægehuse, regionsklinikker, sundhedshuse samt som specialister i IT.
Uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator tager 2 ½ år og er en kombination af teori og praktik. Den praktiske del af uddannelsen foregår på regionens hospitaler eller i Psykiatrien og denne del fylder samlet ca. 30% af uddannelsen.
Læs mere om sundhedsadministrativ koordinator uddannelsen på Regionens hjemmeside.
Læs mere om sundhedsadministrativ koordinatoruddannelsen på uddannelsesguiden
Du kan læse til sundhedsadministrativ koordinator på University College Nordjylland (UCN), Læs mere om sundhedsadministrativ koordinator uddannelsen på UCNs hjemmeside.
-
Her finder du informationer om:
- Specialuddannelsen for sygeplejersker i anæstesiologisk sygepleje
- Specialuddannelsen for sygeplejersker i intensiv sygepleje
- Uddannelsen i akut sygepleje
Praktisk info til sundhedsfaglige studerende og elever på Regionshospital Nordjylland (rn.dk)
- Specialuddannelsen for sygeplejersker i anæstesiologisk sygepleje
-
Vi er med til at uddanne mange sygeplejersker hvert år og der er ansat i alt 4021 sygeplejersker i Regionen (2014-tal).
De fleste af sygeplejerskerne er ansat på Regionens sygehuse , men der er også sygeplejersker ansat i psykiatrien og i Regionens specialtilbud.
Uddannelsen til sygeplejerske er en kombination af teori og klinik. Den kliniske del af uddannelsen kan foregå på et af Region Nordjyllands sygehuse eller i psykiatrien.Det tager 3½ år at blive uddannet til sygeplejerske og den kliniske del af uddannelsen udgør knap halvdelen af den samlede uddannelsestid.
-
I VenSim øves kliniske færdigheder og teamsamarbejde gennem færdighedstræning og simulation.
Vi har åbent 37 timer ugentligt, 46 uger om året og råder over tre lokaler.
To af disse fungerer med dukker til simulation samt fantomer til færdighedstræning.
Det sidste lokale er indrettet med tv-skærm og plads til undervisning. lokalet kan også benyttes til debriefing efter simulationstræning.Læs mere om VenSim - færdigheds- og simulationstræning på Regionshospital Nordjylland
Opdateret