Livets træ blomstrer på Fødegangen

Den gamle slidte fødselstavle er skiftet ud. Nu overtager “Livets Træ” takket være elever på FGU Vendsyssel opgaven med at holde styr på alle de nye vendelboer. 

Fødegangen på Regionshospital Nordjylland Hjørring er aktuelt i gang med en stor ombygning af fødestuerne. Det er dog ikke kun inde på stuerne, at der sker forandringer, også gangarealet har fået et gevaldigt løft.

Livets træ, som i mange år har været symbol for nyt liv, er flyttet ind på Fødegangen. FGU Vendsyssel har produceret en flot ny udsmykning til fødegangen, nemlig en nyfortolket udgave af Livets Træ. De nybagte forældre kan nu udsmykke træet med enten blomster eller blade, som symbol på deres nyfødte barn.
Indtil videre er der født 451 babyer på Fødegangen i Hjørring.

- Som det ser ud, går vi et dejligt travlt år i møde. Vi har naturligvis sørget for at alle de børn, der allerede er født i år 2021 er repræsenteret på det nye træ. Vi glæder os til at byde alle kommende forældre velkomne på Fødegangen og til at udsmykke vores nye flotte træ, fortæller Marie Krag, driftsjordemoder. 

Hvert barn bliver repræsenteret med en blomst eller et blad, og det er muligt for forældrene at skrive eks. navn og dato på deres blomst/blad.  Livets Træ erstatter den gamle brune – og noget slidte - opslagstavle, der i mange år har fungeret som fødselstavle på afdelingen.

Jordemoder Mette Houmann og social- og sundhedsassistent Mette Martins ved Livets Træ, der erstatter den gamle fødselstavle.  Foto: Lene Pedersen/Region Nordjylland. 

 

Gik til opgaven på bedste Pippi-manér

Livets Træ er fremstillet af FGU Vendsyssel, konkret Motor og Mekanik i Frederikshavn. FGU står for Forberedende Grunduddannelse, og de arbejder hen mod uddannelse og arbejde i den maritime sektor.

- Når vi springer på at fremstille en skulptur til fødegangen på Regionssygehuset i Hjørring giver det måske ikke umiddelbart mening. Men i ”Livets træ” er der ud over skærebrænding undervist i materialelære, areal og vægtberegning, fagudtryk, arbejdskutymer, skalering og meget mere.  Undervisningen giver mening og kan overføres til det praktiske så man kan se hvorfor det er nødvendigt med det teoretiske.

Udsmykning af en Fødegang hører ikke til hverdagsopgaverne.

- Vi har lavet en Pippi Langstrømpe og sagt, at det har vi aldrig prøvet før, så det klarer vi helt sikkert. Der kan være en god læring i at springe ud i noget, som vi ikke har en opskrift på, og noget, man ikke har prøvet før. Styrken ligger i at tro på sig selv og tro på, at man kan lykkes. Resultatet er at have gennemført et projekt, som virkede grænseoverskridende og få stor ros og anerkendelse der for. Vi er super stolte af resultatet og ser at personalet på Regionshospitalet har fuldendt projektet til perfektion. Vi takker mange gange for at have været en del af projektet og er klar til nye udfordringer, siger værkstedsleder Ole Guldsmed-Thomsen.
Alle elever har andel af æren for skulpturen, men den er primært lavet af Jannie Hansen og Marcus Ouwehand Nielsen.

 

Opdateret