Hoveduddannelse - Intern Medicin
Hvorfor du skal du vælge at søge en uddannelsesstilling hos os:
Du ønsker:
-
specialespecifikke udfordringer kombineret med en bred intern medicinsk specialuddannelse
-
en afdeling hvor alle specialer vægter det tværfaglige arbejde højt
-
et uddannelsessted i konstant udvikling
-
at blive godt rustet til at visitere, vurdere og behandle de intern medicinske problematikker og dermed sikre patienten det rigtige behandlingsforløb fra starten
-
en afdeling med ordnede forhold, synlig ledelse og et udviklende uddannelsesmiljø.
Vagterne beskrives af kollegaer som overskuelige, afvekslende og med tid til at følge sine patienter. Det vægtes at vagten også skal give mening uddannelsesmæssigt.
Uanset om du skal være specialist inden for et intern medicinsk speciale, eller du har valgt almen praksis som dit kommende levebrød, så vil du få en grundig og bred uddannelse.
Vi er to store afdelinger, medicinsk afdeling og kardiologisk/endokrinologisk afdeling. Hos os er mulighederne mange. Med engagement og fleksibilitet fra alle parter tilbyder vi en varieret hverdag, hvor du ses som en kollega, der bringer ny viden og inspiration.
Beskrivelse af Intern Medicin:
Som hoveduddannelseslæge i Intern Medicin, Geriatri:
Sammenlagt 3 års ansættelse i Medicinsk Afdeling. Derved bliver du en helt central medspiller også i den videre udvikling af vores relativt nystartede funktion i ældremedicinsk sengeafsnit og ambulatorium.
I dit første år er de fælles intern medicinske kompetencer i fokus, så du får grundigt indblik i, kundskaber, evner og holdninger i forhold til de øvrige intern medicinske specialer.
De næste to år intensiveres i første omgang den viden, men i det første af de sidste to år indgår du allerede i det ældremedicinske team, hvor vi er 4 dedikerede geriatere, som superviserer.
Du får i hele dette forløb dine egne superviserede patientforløb i ældremedicinsk ambulatorium.
Vi prioriterer kontinuitet i alle vores forløb på både lægesiden og i det tværfaglige team i det hele taget.
I det sidste år er al dit dagtidsarbejde fortrinsvis i det ældremedicinske team med fortsat ambulantfunktion og stuegang.
Som hoveduddannelseslæge i Intern Medicin, Kardiologi:
Vil dit første år være med fokus på de intern medicinske kompetencer, hvor du går i rotation imellem de intern medicinske afsnit.
I det sidste år er du fast tilknyttet det kardiologiske team, hvor du vil indgå i det kardiologiske bagvagtslag.
Det sidste år vil ambulatoriefunktionen opprioriteres i større grad. Afdelingen foretager dagligt ekkokardiografier. Desuden foretages arbejdstest, TEE samt CT-KAG.
Som hoveduddannelseslæge i Intern Medicin: Lungemedicin, gastroenterologi og endokrinologi:
Sammenlagt to år i medicinsk Afdeling.
Det første år er som i de øvrige intern medicinske specialer helliget de fælles intern medicinske kompetencer.
Det sidste år får du funktion som bagvagt. Her konsolideres din viden og erfaring, alt imens dit speciales specifikke kompetencer er i fokus.
Via deltagelse i det lungemedicinske-, gastroenterologiske- eller endokrinologiske team vil du lære at kombinere din specialviden med den intern medicinske, så du er i stand til at se, udrede og handle på din patient som en helhed.
Gastroenterologerne udfører øvre og nedre skopier samt kapselendoskopier.
Lungemedicinerne foretager almene lungefunktionsundersøgelser og allergitest, samt i mindre udstrækning bronkoskopiske undersøgelser.
Endokrinologerne har en stor ambulant virksomhed og på sengeafsnittet sker udførelse af de almindeligste endokrinologiske funktionsundersøgelser.
Som infektionsmedicinsk- og reumatologisk hoveduddannelseslæge kommer du rundt i alle specialer.
Du ses som en værdifuld kollega der bidrager med ny viden.
Infektionsmedicin har ikke deres egen afdeling, men under dit ophold bliver du specielt forankret med lægerne i diagnostisk center, men får funktion rundt på alle afsnit, hvor din infektionsmedicinske viden kan kombineres med de intern medicinske kompetencer, vi kan tilbyde.
Som bloklæge i Almen Medicin:
Ansat i Medicinsk afdeling i 6 måneder. Du er en vigtig kollega. Du skal opnå viden og holdning til, hvor og hvordan patienterne kan mødes og behandles i den interne medicin.
Som kommende alment praktiserende læge vil du få etableret et netværk til dine medicinske kollegaer og tætteste samarbejdspartnere.
Såvel klinikkens læger som ledelse har fokus på og prioriterer et godt uddannelsesmiljø.
Der er daglig morgenundervisning. Supervisionsmulighederne er lige ved hånden, da der i alle afsnit dagligt er mindst en speciallæge til stede og ambulatorierne ligger i umiddelbar forlængelse af sengeafsnittene.
Vi tilbyder en travl hverdag med unik mulighed for at opøve kompetencer inden for de 7 lægeroller.
Evnen som akademiker, kommunikator, vidensformidler og supervisor er der rig mulighed for at få trænet internt i afdelingen som i samarbejdet med Akutmodtagelsen, hvor du vil få en superviserende rolle i forhold til basislægerne ansat i Akutafdelingen i forbindelse med forskellige typer af vagtarbejde.
Lægestaben:
Medicinsk område består at to store uddannelsesafdelinger med hver deres ledelse, men med fællesskab omkring uddannelsen af læger. Der er hoveduddannelseslæger i gastroenterologi-hepatologi, endokrinologi, kardiologi, lungemedicin, infektionsmedicin, geriatri, reumatologi og almen medicin, samt introduktionsstillinger i intern medicin og reumatologi.
Det forventes at HU-lægen deltager i vagtarbejdet – mellemvagt eller bagvagt efter kvalifikation, anciennitet og normering. Senest ved starten af det sidste år hos os tilstræbes det at du rykkes op til bagvagtsfunktion.
Mellemvagten arbejder i 2-holdsdrift.
Bagvagten arbejder i 1-holdsdrift.
HU-lægen starter som regel i mellemvagtslaget. De første 2 uger er vagtfri, og man kommer igennem et nøje tilrettelagt introduktionsprogram fra såvel hospitalet og mere specifik for afdelingen.
Som mellemvagt passes funktioner som hjertestopstilkald, rødt medicinsk kald samt stuegang i FAM og på de medicinske sengeafsnit i samarbejde med bagvagten.
Medicinsk bagvagt går tilsyn på kirurgiske afsnit, besvarer opkald fra samarbejdspartnere, samt varetager aftenstuegang på de medicinske sengeafsnit.
Kardiologisk bagvagt passer kardiologisk sengeafsnit, men mellemvagt tilkaldes ved behov.
Fra kl. 21 og til næste morgen overtager kardiologisk bagvagt og så den medicinske bagvagt.
Kardiologisk bagvagt har tilstedeværelsesvagt hele døgnet.
Beskrivelse af afsnit/afdelinger:
Det medicinske område består af to selvstændige afsnit med hver deres ledende overlæge. Kardiologisk/endokrinologisk afdeling og så medicinsk afdeling der rummer de øvrige specialer.
Afdelingerne modtager akutte og elektive patienter til indlæggelse eller i ambulante forløb.
Ud over stor blandet intern medicinsk funktion har vi også subspecialiseret funktion i flg. specialer:
- 202A: Kardiologi, endokrinologi
- 202B: Kardiologisk og endokrinologisk ambulatorium
- 204A: Geriatri og Geriatrisk ambulatorium
- 204B: Lungemedicin og Lungemedicinsk Ambulatorium
- 205A: Almen Medicin, reumatologi, gastroenterologi og gastroenterologisk ambulatorium
- 205B: Almen medicinsk sengeafsnit
- 404: Diagnostisk center, Medicinsk Daghospital (intern medicinsk ambulatorium)
- 205B: Diagnostisk Center og hypertensionsambulatorium
-
Akutafdelingen: Afsnit 402(modtageafsnit) og Afsnit 404(FAM)
Stuegangsfunktionen er tilstræbt tilrettelagt, så der dagligt på alle afsnit som minimum er èn speciallæge, der varetager funktionen sammen med 1-2 uddannelseslæger.
Alle specialer har ambulatoriefunktion lokaliseret sammen med sengeafsnittene.
Dvs. der er rig mulighed for samarbejde med og supervision fra speciallæge. Desuden god mulighed for at få et indgående indblik i de enkelte specialers funktionsområder.
I hverdagene varetages stuegang på de medicinske sengeafsnit, og det tilstræbes at du får en rotation rundt i alle specialer samtidigt med at evt. specifikke ønsker søges tilgodeset.
Der forventes funktion i dagshospitalet/diagnostisk center ca. 2 gange månedligt. Her mødes en bred vifte af intern medicinske problemstillinger, hvor patienten er for rask til indlæggelse, men kræver udredning/behandling i hospitalsregi samt udredning på cancermistanke.
Aktivitet:
-
Antal indlæggelser: ca. 14.000
-
Antal udskrivelser: ca. 13.000
-
Antal forløb i dagshospitalet/diagnostisk center: 1.500
-
Antal ambulante ydelser: 36.000
Antallet af lægelige uddannelsesstillinger:
Varierende. HU-intern medicin: Ca. 15; AP-læger: 4-5; introduktionsstillinger: Ca. 5-6 heraf to delte stillinger med 6 mdr. i reumatologi og 6 mdr. intern medicin.
Forskning:
Alle, der ønsker det, hjælpes videre eller i gang med forskningsaktivitet.
Uddannelseslæger, der har deres hovedfunktion i Hjørring, forventes at gennemføre deres forskningstræningsopgave under denne ansættelse (aktuelt kun geriatri).
Vi har to forskningsansvarlige overlæger.
Der er mulighed for samarbejde med Center For Klinisk Forskning (forskningsenheden), der er forankret på Regionshospital Nordjylland, Hjørring.
Forskningsenheden har flere ph.d.-studerende, og der er mange muligheder for at komme i gang med projekter.
Afdelingen hjælper gerne med at formidle kontakt til forskningsenheden. Desuden har vores forskningsansvarlige overlæger mange udadgående kontakter.
Sagt af læger der tidligere har været i uddannelsesstilling:
Jeg er blevet klædt på til at varetage den komplekse medicinske patient. Jeg kan nu bedre se, hvad mine handlemuligheder er i almen praksis, og hvor jeg kan hente specialiseret hjælp, når det kræves. Jeg har følt mig velkommen på afdelingen.
(AP-læge)
Jeg synes faktisk aftentiden i vagten er udbytterig mht. læring – tid til sparring med bagvagten. Tiden i daghospitalet har været udbytterig med god supervision. (AP-læge 2016)
Godt uddannelsesmiljø, rare venlige kollegaer. En lyttende og tilstedeværende ledelse. (HU-læge 2016)
Stor ros til ledelsen for at støtte op om min personlige uddannelsesplan. (HU-læge 2016)
(Evaluer.dk)
Opdateret