Teater sendes live direkte til de indlagte patienter

Teaterforestillinger fra Vendsyssel Teater bliver sendt direkte til patienterne på Regionshospital Nordjylland i et nyt og unikt samarbejde. Projektet ”Sygt Sundt Teater” er støttet med en halv million kroner af Spar Nord Fonden og 100.000 kroner af Region Nordjylland.

Kulturen rykker helt ind i sengene til patienterne på Regionshospital Nordjylland, når Vendsyssel Teater, TV2 Nord og Spar Nord Fonden i samarbejde med regionshospitalet sætter gang i projektet ”Sygt Sundt Teater”.

Her bliver teaterforestillinger på Vendsyssel Teater vist direkte på patienternes skærme, mens de udspiller sig på scenen.
- Folk får det bedre af at få en kulturel oplevelse. Vi vil gerne nå ud til et publikum, som ellers ikke har mulighed for at komme i teatret. Samtidig kan vi nå nogle nye målgrupper og vise dem vores kunst, siger Lars Sennels, teaterdirektør, Vendsyssel Teater.

En ekstraordinær oplevelse, som skaber samtaler

Forestillingerne vil samtidig blive vist i fællesstuer på afdelinger, hvor patienter er indlagt i længere tid. Her kan de pårørende og patienterne få en kulturel oplevelse sammen.
- Vi vil gerne være med til at give patienterne en oplevelse, der løfter deres hverdag. På hospitalet har vi ekspertise til at hjælpe med det fysiske, men et sundt menneske er jo mere end det. Vi håber, at vi kan skabe en ekstraordinær oplevelse, som giver patienter, pårørende og personale noget særligt at tale om i en svær situation, hvor omdrejningspunktet ellers er sygdom, siger Henrik Larsen, hospitalsdirektør, Regionshospital Nordjylland, der heller ikke har glemt de ansatte på regionshospitalet.
De får nemlig samtidig mulighed for at overvære forestillingen på selve teatret ved et specialarrangement.

Mange gode kræfter står sammen om det nye tilbud: Teaterdirektør Lars Sennels, direktør Vendsyssel Teater, Mikael Justesen, direktør TV2Nord, Ole Peter Christensen, direktør Spar Nord, overlæge Kim Therkelsen, Regionshospital Nordjylland, Ole Stavad, formand for Regional Udvikling samt Henrik Jørgensen, bestyrelsesformand Vendsyssel Teater.

Hospitalsklovn for voksne

”Sygt Sundt Teater” er i første omgang et pilotprojekt, der ikke vil blive vist på andre tv-skærme end dem, der er på Regionshospital Nordjylland. Det er TV2 Nord, der bringer teatret ud til sygesengene.
- Jeg forestiller mig ikke, at tilværelsen på et sygehus er den mest festlige. Kan vi bringe et lille smil og lidt refleksion ind i en svær tid, så gør vi gerne det. Er der en, der bliver bare en lille bitte smule mere rask af det, så er jeg glad. Der er lidt hospitalsklovn for voksne over det. Sådan et projekt her kan desuden kun lade sig gøre i Nordjylland. Hvor ellers ringer en teaterdirektør til en tv-direktør med sådan et forslag? siger Mikael Justesen, administrerende direktør, TV2 Nord.

Støttet af Spar Nord Fonden og Region Nordjylland

”Sygt Sundt Teater” er støttet af Spar Nord Fonden med 497.000 kroner.
- Spar Nord Fonden vil gerne støtte projekter, hvor mennesker gør noget for mennesker. Her får syge personer muligheden for at få en kulturel oplevelse. Det er bevist, at kunst, musik og oplevelser kan gøre folk hurtigere raske, siger Ole Peter Christensen, direktør, Spar Nord Hjørring.
Region Nordjylland støtter desuden projektet med 100.000 kroner.

- Det er et spændende projekt, hvor tre betydende, men meget forskellige institutioner går sammen om at skabe nye kulturelle oplevelser på tværs af traditionelle skel. Det vil vi gerne bakke op om, for det repræsenterer en nytænkning og en stærk nordjysk samarbejdsånd, når kulturliv, mediehus og hospital på den måde går sammen om at bringe kulturelle oplevelser ud til nye målgrupper, siger Ole Stavad, formand for Udvalg for Regional Udvikling i Region Nordjylland.

”Sygt Sundt Teater” begynder med forestillingen Stormene onsdag 18. marts. Onsdag 13. maj vises Margaridas Metode. Derudover bliver der vist yderligere to forestillinger fra teatrets efterårsprogram.

 

Opdateret