Ny lægefaglig direktør

Charlotte B. Rotbøl, MD, ph.d. og nuværende cheflæge Aalborg Universitetshospital tiltræder som ny lægefaglig direktør på Regionshospital Nordjylland 1. maj 2023.

 Det er en profil med solide faglige og ledelsesmæssige kompetencer, der fra 1. maj overtager posten som lægefaglig direktør for Regionshospital Nordjylland.

Charlotte B. Rotbøl, ph.d., speciallæge i onkologi og cheflæge for Onkologisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital bliver nyt medlem af Hospitalsledelsen for Regionshospital. En post, der blev ledig, da Søren Hjortshøj 1. februar blev lægefaglig direktør for Aalborg Universitetshospital.

49-årige Charlotte B. Rotbøl har de seneste 4,5 år været cheflæge for en stor afdeling i vækst på Aalborg Universitetshospital og kender vigtigheden af god ledelse både opad, nedad, udad og på tværs.

Charlotte B. Rotbøl

Hun ser frem til de nye opgaver:

- Vores sundhedsvæsen har svære vilkår, og vi skal kæmpe for rekruttering, fastholdelse og motivation af dygtige medarbejdere samt for politisk forståelse og prioritering.  Det vigtigste for mig er, at vi kan tilbyde patienterne et sammenhængende forløb med høj faglighed. Derfor skal vi sikre os et stærkt tværsektorielt samarbejde, hvor patienterne føler sig trygge i hele deres behandlingsforløb, siger hun.

Patientinddragelse, fælles beslutningstagning og et stærkt tværsektorielt samarbejde vil kunne bidrage til, at vi behandler patienterne under hensyntagen til deres ønsker og præferencer.

- Jeg er klar til at tage udfordringen op og bidrage til, at vi implementerer de nødvendige forandringer, for at vi kommer i mål. Vi skal i fællesskab skabe initiativer, som flytter arbejdskraften hen hvor der er behov for det, med samtidig hensyntagen til et godt arbejdsmiljø og at forskning og udvikling fortsat er kerneopgaver.

Forskning er og har altid været et vigtigt element i hendes eget arbejde - og det område skal fortsat prioriteres.

- Forskning skal være en integreret del af arbejdet på et hospital. Forskertalenter skal hjælpes på vej, så de har mulighed for at bidrage til forskning som en del af deres arbejde, siger hun.

Charlotte B. Rotbøl vil sammen med hospitalsdirektør Henrik Larsen og plejefagligdirektør Charlotte Fuglesang udgøre hospitalsledelsen på Regionshospital Nordjylland.

- Vi ser frem til samarbejdet. Vi får en meget kompetent, strategisk og visionær lægefaglig direktør, der kan og vil være med til at udvikle hospitalet og sundhedsvæsenet. Charlotte Rotbøl har de helt rette kompetencer til både at styrke faglighed og kvalitet samt dialog og samarbejde til gavn for patienter og personale, siger hospitalsdirektør Henrik Larsen.

 

Hovedtræk fra Charlotte Birkmose Rotbøls CV

  • Master of public governance, Aarhus Universitet
    Igangværende uddannelse. Forventes afsluttes efterår 2023.

 

  • Siden august 2018 cheflæge, onkologisk afdeling, Aalborg Universitetshospital. En afdeling med 330 ansatte.

 

  • 2016-2018 speciallæge, onkologisk afdeling, Aarhus Universitetshospital

 

  • 2013 ph.d., Aarhus Universitet, omhandlede komorbiditet hos hovedhalskræftpatienter
  • 2002 cand. med., Aarhus Universitet

 

Bosat i Højbjerg ved Århus med kæreste og to drenge.

Opdateret