Åben dør til udviklingsunivers

Forskningssymposium 2019: Forskning og udvikling på hospitalet udmærker sig ved, at der i høj grad samarbejdes på tværs af specialer og faggrupper.

Igen i år bød Center for Klinisk Forskning velkommen til afholdelse af det årlige forskningssymposium ved Regionshospital Nordjylland. Det blev det fjerde symposium i rækken og dermed en tilbagevendende begivenhed i november måned.

- Dagen demonstrerer den mangfoldighed af forskning og udviklingsprojekter, der udfolder sig på regionshospitalet i regi af de forskellige afdelinger og Center for Klinisk Forskning. Der er nærmest ikke den faggruppe eller den afdeling, der ikke er repræsenteret og det er meget kendetegnende for RHN, sagde Peter Leutscher, professor og leder af Center for Klinisk Forskning.

Det havde Ole Kæseler Andersen, prodekan Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet også bidt mærke i:

- Det er år for år blevet større og større, flottere og flottere og et godt udtryk for den aktivitet og den udvikling, der er på området her på hospitalet.

Ved symposiet præsenteres dels mundtlige oplæg, dels postere der præsenteres af ophavsmænd/kvinderne ved en posterwalk.

Her kunne man ved selvsyn konstatere, at forskning og udvikling på RHN udmærker sig ved, at der i høj grad samarbejdes på tværs af specialer og faggrupper. Denne unikke konstellation sikrer en solid grobund for en berigende udveksling af idéer, perspektiver og metoder.

- Vi er ikke og skal ikke være et universitetshospital. Men vi skal være et hospital, der hviler på et stærkt vidensfundament, og man kan ikke andet end være meget begejstret, når man ser alt det, der bliver præsenteret en dag, som i dag, sagde Thomas Larsen, lægefaglig direktør.  

Formidling og vidensdeling

Han fungerede som en del af det panel, der gennem eftermiddagen vurderede både mundtlige oplæg, præsentationer under posterwalken samt de enkelte postere. For en vigtig del af forsknings- og udviklingens væsen er også formidling og deling af den viden, man sidder med.

 

De bedste formidlingsmæssige præstationer blev belønnet ved dagens afslutning.

Majbritt Tang Svendsen, Hjertemedicinsk Afdeling vandt bedste mundtlige oplæg for sin præsentation af arbejdet med ulighed i sundhed på grund af sit overskud, selvsikkerhed ved fremførelsen og sin evne til at vidensdele et svært emne.

Nina Sørensen (foto) vandt bedste poster for sin præsentation af arbejdet med diagnosticering af cøliaki ved biopsiering af tolvfingertarmen.  En overskuelig, simpel og logisk fremstilling med gode virkemidler, mente dommerne bl.a. lægefaglig direktør Thomas Larsen, der her overrækker diplomet.

Julie Knudsen tog deltagerne på den bedste posterwalk ifølge dommerne, da hun fortalte om transplantation af tarmbakterier fra patienter med depression til rotter.

Opdateret