Teater livestreames til hospitalssenge og plejecentre (Opd. 15/12: AFLYST)

AFLYST PGA CORONASMITTE PÅ TEATERET

Patienter på Regionshospital Nordjylland får igen bragt teaterforestillinger fra Vendsyssel Teater helt ud til hospitalssengene. Efter en succesfuld premiere fortsætter ”Sygt Sundt Teater”, og 16. december kan også beboere på plejecentrene i Hjørring se med. Projektet er støttet med 497.000 kroner af Spar Nord Fonden, 100.000 kroner af Region Nordjylland og 50.000 kroner af Hjørring Kommune.

Et unikt samarbejde mellem Vendsyssel Teater, Regionshospital Nordjylland, TV2 Nord, Spar Nord Fonden og Region Nordjylland fortsætter nu, når teater transmitteres direkte fra Vendsyssel Teater til patienterne.
Det sker onsdag 16. december klokken 19.30 med forestillingen Romeo og Julie.

- Premieren på ”Sygt Sundt Teater” blev taget godt imod, og patienterne var glade for at se med. På sygehusene blev der lavet arrangementer med kage og hygge, siger Lars Sennels, teaterdirektør, Vendsyssel Teater.

En ekstraordinær oplevelse

Patienter i Skagen, Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring har mulighed for at følge i alt fire forestillinger direkte fra hospitalssengene og på fællesstuer.

- Vi vil gerne være med til at give patienterne en ekstraordinær oplevelse, der løfter deres hverdag. På hospitalet har vi ekspertise til at hjælpe med det fysiske, men et sundt menneske er jo mere end det, siger Henrik Larsen, hospitalsdirektør, Regionshospital Nordjylland.

Beboere på plejecentre kan også se med

Som noget særligt har også beboere på alle plejecentre i Hjørring Kommune mulighed for at se med på skærme på plejecentrene, når Romeo og Julie vises fra Vendsyssel Teater. Hjørring Kommune har nemlig afsat 50.000 kroner til ”Sygt Sundt Teater” – penge, der kommer fra en ensomhedspulje, som et flertal i Folketinget har iværksat i forbindelse med at syv nordjyske kommuner blev ramt af nedlukning.

- Borgere på vores ældrecentre er nogle af dem, der rammes særlig hårdt af corona-restriktioner og begrænses i besøg og oplevelser. Når nu ikke de ældre kan komme i teatret, så kan teatret komme til dem. På den måde kan kultur være med til at skabe gode oplevelser, styrke fællesskaber og medvirke til at skabe mental sundhed og trivsel, siger Arne Boelt, borgmester, Hjørring Kommune.

TV2 Nord står for teknikken

Det er TV2 Nord, der rent teknisk bringer forestillingerne ud til hospitalssengene og plejecentrene.

- Jeg forestiller mig ikke, at tilværelsen på et sygehus er den mest festlige. Kan vi bringe et lille smil og lidt refleksion ind i en svær tid, så gør vi gerne det. Er der en, der bliver bare en lille bitte smule mere rask af det, så er jeg glad, siger Mikael Justesen, administrerende direktør, TV2 Nord.

Støttet af Spar Nord Fonden, Region Nordjylland og Hjørring Kommune


”Sygt Sundt Teater” er støttet af Spar Nord Fonden med 497.000 kroner, af Region Nordjylland med 100.000 kroner og af Hjørring Kommune med 50.000 kroner.Premieren den 23. september bød på forestillingen Kiksekartellet, og 16. december gælder det så Romeo og Julie. I 2021 er det forestillingerne Rundkørsel og Frøken Julie, der toner frem på skærmene ved hospitalssengene.

Opdateret