Behandling med Botox forud for bugvægsrekonstruktion
-
Du har fået tilbudt en operation, der skal rekonstruere din bugvæg. Forud for den operation vil vi hjælpe din bugmuskulatur med at blive maksimalt slap, så vi kan lukke den defekt, der er opstået i bugvæggen.
Det vil vi gøre med Botox®. Botox® er et protein, der blokerer visse nerveimpulser, så der opstår en forbigående lammelse af muskulaturen.
Lammelsen indtræder ikke med det samme, men har først en optimal effekt efter 3-6 uger. Derfor vil vi planlægge din bugvægs-rekonstruktion til dette tidspunkt. Lammelsen er forbigående og vil aftage igen efter cirka 5-6 måneder.
Du skal møde ind på Kirurgisk Sengeafsnit 108, hvor vi gør dig klar til behandlingen.
Du bliver kørt til operationsgangen, hvor du bliver lagt i en rus eller en let bedøvelse. Herefter foretager lægen behandlingen under sterile forhold. Ved hjælp af ultralyd finder lægen dine skrå mavemuskler og indsprøjter Botox®. Du vil få indsprøjtninger 3 forskellige steder i begge sider af maven.
Efter behandlingen bliver du kørt retur til sengeafsnittet, hvor vi observerer dig kortvarigt, inden du bliver udskrevet.
Mød fastende til undersøgelsen
Du skal faste inden undersøgelsen. Følg disse regler, medmindre du har fået andet at vide af lægen.
Tag medicin som aftalt
Får du medicin, skal du tage den, som du har aftalt med lægen ved forundersøgelsen.
Vask dig grundigt før operationen
Tag et bad om aftenen eller morgenen, og vask dig grundigt med vand og sæbe – særligt på stedet for indgrebet. Undlad at smøre dig med creme, da det gør desinfektion vanskeligere. Tag rent tøj på. Undlad smykker, piercinger, ur og lignende genstande., der er samlested for bakterier.
Aftal at blive hentet af en pårørende
Da du har været bedøvet, må du ikke selv køre hjem. Aftal derfor at have en pårørende til at hente dig. Du må ikke køre bil eller betjene farlige maskiner de følgende 24 timer.
Behandling med Botox® giver almindeligvis ikke anledning til gener eller komplikationer, udover det ubehag, der kan være ved indstiksstederne.
Målet med behandlingen er, at bugvæggen bliver slappere, og du vil derfor opleve nedsat kraft i bugvæggen. Derved vil vejrtrækning, hoste og pres ved toiletbesøg føles anderledes.
Vær opmærksom på at undgå forstoppelse
Hvis du oplever tegn på forstoppelse, anbefaler vi, at du tager Magnesia. Magnesia kan købes på Apoteket.
Tag smertestillende efter behov
Du kan have lette smerter eller ubehag i den første tid efter behandlingen. Du kan lindre smerterne med smertestillende medicin fra håndkøb, enten Paracetamol eller Ibuprofen.
Kontakt os, hvis du oplever problemer
Oplever du problemer efter indgrebet, fx i form af vejrtrækningsproblemer, blødning, smerte eller tegn på infektion, er du velkommen til at kontakte os.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.
Kirurgisk Sengeafsnit 108
Tlf. 97 64 06 34