Hæklede sprutter giver urolige og demente patienter ro

På ældremedicinsk afsnit 205B hækler og udleverer de hæklede blæksprutter til delirøse og demente patienter for at skabe ro og tryghed. Og det virker. I hvert fald på en del af de delirøse patienter. Vil du bidrage med hæklede sprutter, er du velkommen. 

Ældremedicinsk afdeling på Regionshospitalet Nordjylland i Hjørring har startet et projekt op med hæklede sprutter til demente og forvirrede patienter.

Når et menneske med demens indlægges på en hospitalsafdeling ændres stort set hele deres verden.

Vedkommende kender ikke de nye omgivelser, nyt plejepersonale, de andre patienter, nye lyde  og anderledes lugte. Ofte har demente patienter ondt, og de ved ofte ikke hvorfor.

At have en at holde i hånden kan give tryghed. Tryghed er det bedste vi kan tilbyde patienten med demens. Her vil en sprutte virkelig kunne hjælpe.

 



Tryghedssprutterne skal gerne hækles i flotte klare farver. Det er en fordel, hvis patientens syn er svigtende. Sprutten må gerne være udstyret med en hat, da det giver noget at tale med patienten omkring.

De lange fangearme/ tentakler kan bruges til at holde om eller knuge. Det er bedre, det er dem, der hives i frem for dropslanger, plastre, iltbriller og andet.

Når du donerer en sprutte, hjælper du et andet menneske med at skabe tryghed.

 

Din hjælp er værdsat af personalet og den nye ejer af sprutten.

Krav:

  • Sprutterne må meget gerne hækles i pangfarver med store øjne og 4-6 tykke arme.
  • Størrelsen på kroppen skal være så den cirka passer i en lukket hånd.
  • Den skal hækles i 100% bomuld. Kroppen hækles i 8/4 garn og fangearmene hækles i dobbelt 8/4 eller enkelt 8/8 garn.
  • Fyldes med bamsefyld eller pudefyld, du skal blot sikre dig, at fyldet kan tåle vask ved 60 grader.

Når din sprutte er færdig, kan den afleveres på Ældremedicinsk Afdeling Regionshospitalet Nordjylland Hjørring eller Dorthe Beith Hansen kan kontaktes på mail dorthe.h@rn.dk for at aftale om aflevering/forsendelse.

 

Du kan læse mere her om, hvordan de hækles.

Opdateret