Street-art kunstner udsmykker hos Børn og Unge

Elefanten, isbjørnen, papegøjen og deres venner er flyttet ind på ”gaderne” hos de yngste patienter.

Ofte omtaler man hospitaler som “den hvide verden”, men efter Frida Stiil Vium lagde vejen forbi Afdelingen for Børn og Unge på Regionshospital Nordjylland, så er der i den grad kommet kulør på væggene.

Frida Stiil Vium fra Aalborg står bag en stribe både kæmpestore og mindre vægmalerier i alverdens farver, som de yngste patienter, deres familier og personalet nu kan glædes over og gå på opdagelse i.

Frida Stiil Vium

Farverigt og levende univers

For Frida Stiil Vium, der ellers er kendt for street-art værker især i det aalborgensiske byrum, har det været en anderledes opgave:

- Det har været en sjov opgave. Jeg har aldrig før lavet så mange forskellige formater, men jeg har lagt vægt på at lave noget farverigt og levende, der kan inspirere og fange børnene og noget, der er tilpasset de forskellige dele af afdelingen, fortæller Frida Stiil Vium.

Omgivelser del af bedre forløb

Afdelingsledelsen med ledende overlæge Elke Longin og afsnitsledende sygeplejerske Birte Storm er fortalere for, at rammerne på hospitalet skal tænkes endnu mere ind i fremtiden:

- Vi ser det som en del af fremtidens sygehus, hvor vi i endnu højere grad tænker omgivelserne med i et godt behandlingsforløb. Hvor et sygehus er et ”wellness” sted, hvor vi tænker over farver og den positive energi, der er i dem, ind som en del, der bidrager til at give patienterne en god oplevelse.  Det gælder for alle - ikke kun os på Børneafdelingen.

Det gavner også selve behandlingen:

- Farverne og historierne kan bidrage til at mindske angsten hos vores patienter, og dermed bliver det lettere for os at behandle. Så de rette omgivelser kan både give bedre og mere effektive forløb.

Vægmaleri

Tanken var oprindelig at male direkte på væggene, men det lod sig ikke gøre rent praktisk midt i afdeling, der samtidig skal tage hånd om patienterne, så løsningen blev nogle store – meget store – plader, der så blev monteres på væggen. På den måde er fornemmelsen af street-art stadig til stede.

Frida Stiil Vium er en aktiv ildsjæl på den aalborgensiske Street Art-scene. Hun startede Projekt NADA i sommeren 2014 og har siden malet utallige Street Art-værker rundt omkring i byen. Malerierne er fulde af farver og forestiller ofte eventyrlige dyr. Man kan bl.a. finder værkerne ved Limfjordsbroen, i Karolinelund og i Friis Shoppingcenter. 

Midlerne til vægmalerier er dels kommet fra Carina, Mette, Aske og Kalle Møller Nielsen, og dels af nogle unge mennesker, der afviklede festivalen ”Vidstrup Wonderland” sidste sommer.

Isbjørn med unge

 

Opdateret