Om klinisk vejleder funktionen

Vi er i øjeblikket et team på tre vejledere, hvoraf den ene også er klinisk uddannelsesansvarlig. Vi synes selv, vi har et rigtig godt samarbejde, og vi sparrer rigtig meget med hinanden.

Vores mål er at hjælpe de radiografstuderende, der kommer her i praktik, til at udvikle så megen viden, færdighed og kompetence indenfor radiografiens verden som muligt. Vi skal fordre læring og hjælpe dem med at vise vejen ved en understøttende tilgang til tingene. Vi får studerende fra 2, 4 og 6 semester, og vi skiftes til at have studerende fra de forskellige semestre, hvilket gør, at det ikke er det samme, vi skal lægge vægt på for hver praktikperiode.

Hvad er godt ved at være klinisk vejleder i Hjørring?

Som klinisk vejleder får du lov at udfordre dig selv. Du udvikler dine egne kompetencer som formidler og er med til at forme fremtidens radiografer.

Du er bindeled mellem teori og praksis og skaber relevans for teorien for de studerende. Du har gode sparringspartnere både i form af dine vejlederkollegaer og dine øvrige kollegaer, der alle er med til at skabe et godt læringsmiljø for de studerende.

Læringsmuligheder: Hvilke muligheder giver Hjørring dig for at lære dine studerende dit fag?

I Hjørring har vi både ambulatorium, akut, traume, mobilrøntgen, aftenvagt og vagtordning med døgnbemanding. Vi har mange forskellige modaliteter. Vi råder over CT skannere, MR skannere, konventionelle røntgenrum, ultralyds apparatur og mobil røntgenapparatur. Der er derfor stor mulighed for de studerende for at prøve mange modaliteter af. De får rig mulighed for at være med til både ambulante undersøgelser samt akutte undersøgelser. De får som minimum en uge i aftenvagt, hvor de følger vagtberedskabet og får indsigt i, hvordan afdelingen fungerer udenfor almindelig dagtjeneste. Derudover får de også mulighed for at være med til udefoto undersøgelser, fx på intensiv, børneafdeling og til traume.

Vi har et godt studiemiljø, hvor vi har et “studierum” hvor vi har de aktuelle bøger for radiografstudiet. Her holder vi også samtaler og reflektionsøvelser, hvor det så er muligt at slå eventuelle spørgsmål op i bøgerne med det samme. Vi planlægger hvert halve år, forskellige undervisningsseancer for de studerende, nogle i samarbejde med andre afsnit, og nogle med brug af afdelingens egne instruktører.

Hvad lægger du vægt på i kontakten til de studerende?

Jeg lægger specielt vægt på at de studerende skal kunne komme til en hvis der er noget der trykker. At der er en professionel tilgang til deres læring, men at vi også er mennesker. Mit håb er, at når en studerende har været i praktik hos i Hjørring, så har de lyst til at komme igen i næste praktik. Eller ønsker ansættelse, når de er færdiguddannet. Så ved jeg, at jeg har gjort det godt.

Jeg vil gerne møde den studerende der hvor de er, så de ikke føler man tvinger dem for meget ud af deres komfortzone, men et tilpas skub i den rigtige retning, så de selv føler sig klar til at afprøve deres kompetencer.