På Reumatologisk Afdeling får mange patienter medicinsk behandling gennem flere år. Behandlingerne virker ofte godt, giver forbedret livskvalitet og øget livslængde.
Virksomme lægemidler kan dog have bivirkninger. For at nedsætte risikoen for bivirkninger undersøger vi dine blodprøver inden start på behandling.
- Vi undersøger blandt andet funktionen af lever, nyre og knoglemarv, for at sikre at din krop kan tåle det nye lægemiddel.
- Vi undersøger også, om der er skjulte infektionssygdomme, som kan bryde ud, hvis du får immundæmpende lægemidler.
Ved start på behandlingen informerer vi dig om, hvilke undersøgelser vi bestiller.
Løbende blodprøver i behandlingsforløbet
Mens du er i behandlingsforløbet, fortsætter vi med at følge dig med regelmæssig kontrol af blodprøver. Ofte hver 3. måned.
Ved hvert besøg hos lægen gennemgår vi desuden din journal, således at sygdomsudvikling og eventuelle medicinændringer er opdateret.
Den løbende kontrol er med til at give dig tryghed i dagligdagen.
Ny viden
Behandlingsforløbet på Reumatologisk Afdeling kan strække sig over flere år. Derfor kan personalet undervejs få ny viden om behandlinger og bivirkninger.
Den nye viden kan bevirke, at der foretages nye og anderledes undersøgelser af dine blodprøver. Med ny viden bliver vi hele tiden dygtigere til at tage hånd om virkninger og bivirkninger i din behandling.
Blodprøver er frivillige
Du kan – når som helst og uden at give en grund – sige nej tak til blodprøver. I den situation vil du sammen med lægen gennemgå, hvilke risici det kan medføre for den videre behandling.
Kontakt og mere viden
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.
Dette materiale er lavet i samarbejde mellem Reumatologisk Afdeling og Patientbrugergruppen, marts 2018.